Hírek

Magyarországra induló Ho Si Minh-városi diákok búcsúztatása

Szeptemberben újabb 14 Ho Si Minh-városi diák kezdi meg orvosi/fogorvosi tanulmányait a Debreceni Egyetemen önfinanszírozó képzésben. Indulásuk előtti napon a DE képviselőjével (Hop Diem oktatásszervező ügynökség) közösen búcsúztató ünnepséget szerveztünk az elsőéves hallgatók számára. A Hop Diem 15 éve a Debreceni Egyetem partnere. A következő helyben megszervezett felvételi időpontja 2019. november, melyre a DE tanárai is kiérkeznek.
Tovább

Szabadi Vilmos hegedűművész fellépése a Ho Si Minh-városi Művészeti Fesztiválon

A Ho Si Minh-városi Művészeti Fesztivál hivatalos fellépőjeként 2019. augusztus 20-án a Saigoni Operaházban neves kanadai, amerikai, dél-koreai és francia művészekből álló nemzetközi zenekar tagjaként nagysikerű koncertet adott Szabadi Vilmos hegedűművész, a LFZE tanszékvezetője. A programra Dvorzak, Lavoine és Dohnányi darabok kerültek fel. Az operaházi koncertet megelőzően a Saigoni Zenekedvelők Társasága szólókoncertet szervezett Szabadi Vilmos részére.
Tovább

2019 augusztus 20-i megemlékezés Ho Si Minh-városban

A HCM-városi Vietnámi-Magyar Baráti Társaság és Magyarország Ho Si Minh-városi Főkonzulátusa 2019. augusztus 16-án a magyar állami ünnep alkalmából közös megemlékezést tartott Ho Si Minh-városban. Az ünnepségen Le Minh Triet professzor, a HCM Vietnámi-Magyar Baráti Társaság elnöke és Baloghdi Tibor főkonzul mondott beszédet. Mindkét köszöntő méltatta a kétoldalú gazdasági és kulturális kapcsolatok fejlődését, az elmúlt 1 év sikereit. Az ünnepség után – az előzetesen igényfelmérés alapján – kihasználva a Magyarországhoz kötődő vietnámiak koncentrált részvételét a Stipendium Hungaricum ösztöndíjprogramról adtunk tájékoztatást.
Tovább

Ünnepi nyitvatartás 2019 augusztusában

Magyar nemzeti ünnep miatt 2019. augusztus 19 – 20. között a Főkonzulátus zárva tart. Nyitás: Szerdán, 2019. augusztus 21-én. Tổng Lãnh Sự Quán Hungary sẽ đóng cửa nghỉ lễ Hungary ngày thứ hai và thứ ba, 19 - 20/08/2019 Mở cửa lại ngày thứ tư 21/08/2019. The Consulate General of Hungary is closed on 19th - 20th August 2019 in observance of Hungarian National Holiday. Opening: Wednesday , 21st August 2019.
Tovább

Budapest Forum for Christian Communicators

Európa több szempontból is válaszúthoz érkezett: a kontinens sorsát meghatározó alapvető döntések meghozatalára van szükség. Európa keresztény identitásának jövője nagyban függ attól, hogy képesek vagyunk-e megtalálni a megfelelő válaszokat az előttünk álló kihívásokra. Mindehhez a szellemi kapaszkodót több mint ezer éves keresztény gyökereink nyújthatják. Különösen nagy felelősséget ró mindez a keresztény kötődésű médiára és általában azon újságírókra, akik az egyházi tanítások szellemében végzik mindennapi munkájukat. Egy, a keresztény média szereplőit és a keresztény kultúra aktuális kihívásaival foglalkozó gondolkodókat összehozó vitafórum létrehozása nagyban hozzájárulhat a releváns kérdések megvitatásához.
Tovább