Események

Fülei Balázs zongoraművész Ho Si Minh-városi koncertje

2016. december 15-én Fülei Balázs zongoraművész, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem tanszékvezető professzora a Bartók-emlékév keretében egész estés koncertet adott Ho Si Minh-városban a Zeneakadémia hangversenytermében. Az est központi tematikája Bartók Béla életműve és munkássága köré épült, bemutatva a zeneszerző sokrétű szakmai profilját. Bartók Béla mellett Liszt Ferenc és Kodály Zoltán művei is felcsendültek az est folyamán.
Tovább

Ho Si Minh-városi Nemzetközi Fesztivál

2016. december 1-jén megnyílt a Ho Si Minh-városi Nemzetközi Fesztivál. Idén a fesztiválon 19 főkonzulátus és több nemzetközi szervezet vesz részt. Főkonzulátusunk standján magyar turisztikai és felsőoktatási promóciós programokat, valamint magyar élelmiszeripari termékek és borok kóstoltatását szerveztük meg. A háromnapos rendezvényre a szervezők kb. 1 000 000 látogatót várnak.
Tovább

Illényi Katica hegedűművész Ho Si Minh-városi fellépése

Az EU Zenei fesztivál keretében Ho Si Minh-városban nagysikerű koncertet adott Illényi Katica hegedűművész. A helyi Konzervatórium nagytermében teltházas, jórészt fiatalokból álló közönség előtt magyaros jellegű virtuóz programot adott elő. A koncerten a művésznő megszólaltatta egyedülálló theremin hangszerét is, melyet a saigoni közönségnek most először volt alkalma megcsodálni. A koncert egyben a Főkonzulátus által szervezett Ho Si Minh-városi Magyar Zenei Fesztivál második előadása is volt, melyet decemberben Bartók-estünk fog követni.
Tovább

Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem vezetőinek Ho Si Minh-városi látogatása

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) vezetői, Dr. László Krisztina nemzetközi ügyekért felelős rektorhelyettes és Dr. Vajta László, az egyetem Villamosmérnöki és Informatikai Karának dékánja hivatalos látogatást tettek Ho Si Minh-városban. A misszió szervezésében a delegáció felkereste a Ho Si Minh-városi Műszaki Egyetemet, a Hop Diem Vietnam Centrepoint oktatásszervező vállalatot, valamint a Vietnami – Német Egyetem Binh Duong-i kampuszát. A Főkonzulátust a találkozókon Szécsi Dániel konzul képviselte.
Tovább