Hírek

Balogh Ádám zongoraművész koncertjére a Ho Si Minh-városi Konzervatóriumban

A Magyar Kulturális Hetek rendezvénysorozat keretében 2019. október 4-én került sor Balogh Ádám zongoraművész koncertjére a Ho Si Minh-városi Konzervatóriumban. A koncerten Chopin, Ravel, Brahms és Bartók egy-egy művét hallgathatta meg a mintegy 350 érdeklődő.
Tovább

Study in Europe oktatási kiállítás Ho Si Minh-városban

Az EUDEL vietnámi képviseletének szervezésében idén is megrendezésre került a Study in Europe elnevezésű oktatási kiállítás Ho Si Minh-városban, a GEM Rendezvényközpontban. A 2019. szeptember 29-i rendezvényen a Főkonzulátus külön standdal vett részt, ahol interaktív módon mutattuk be a Stipendium Hungaricum programot, illetve általában az angol nyelvű képzési programokat.
Tovább

2019. október 1-től magyar vívószakedző segíti a Ho Si Minh-városi vívószakosztály munkáját

2019. október 1-től Gömöri Zsolt vívószakedző segíti a Ho Si Minh-városi vívószakosztály munkáját, a sportolók felkészülését a 2019-es manilai Délkelet-Ázsiai Játékokra. (SEA Games) Szerződésének aláírására 2019. szeptember 29-én került sor, melyen magyar és HCM-városi sportvezetők is részt vettek.
Tovább

Szeptember 2-ai nemzeti ünnepi nyitvatartási rend

Vietnámi nemzeti ünnep alkalmából hétfőn, 2019. szeptember 2-án a Főkonzulátus zárva lesz. Nyitás: Kedd, 2019.09.03. Nhân dịp ngày quốc khánh Việt Nam, Tổng Lãnh Sự Quán Hungary sẽ đóng cửa ngày thứ hai 02/09/2019. Mở cửa lại ngày thứ ba 03/09/2019. The Consulate General of Hungary is closed on Monday, 2nd September 2019 in observance of Vietnam National Holiday. Opening: Tuesday, 3rd September 2019.
Tovább

Magyarországra induló Ho Si Minh-városi diákok búcsúztatása

Szeptemberben újabb 14 Ho Si Minh-városi diák kezdi meg orvosi/fogorvosi tanulmányait a Debreceni Egyetemen önfinanszírozó képzésben. Indulásuk előtti napon a DE képviselőjével (Hop Diem oktatásszervező ügynökség) közösen búcsúztató ünnepséget szerveztünk az elsőéves hallgatók számára. A Hop Diem 15 éve a Debreceni Egyetem partnere. A következő helyben megszervezett felvételi időpontja 2019. november, melyre a DE tanárai is kiérkeznek.
Tovább