A Ho Si Minh-városi Főkonzulátus - 2016. évi újranyitását követően - második alkalommal szervezett megemlékezéssel egybekötött nemzeti ünnepi fogadást. A rendezvényen a konzuli testület tagjai mellett a Ho Si Minh-városi és dél-vietnámi hatóságok, az üzleti szféra képviselői, a városban élő magyarság, valamint  a Vietnámi-Magyar Baráti Társaság tagjai vettek részt.

A fogadáson megjelent közel 150 fős közönség előtt Dr. Baloghdi Tibor főkonzul mondott ünnepi beszédet. Főkonzul úr köszöntőjében méltatta a két állam közötti kapcsolatok egyre intenzívebbé válását, amelyet olyan vezetői szintű látogatások fémjeleznek, mint Orbán Viktor miniszterelnök 2017. szeptemberi hanoi, Nguyen Thi Kim Ngan, a Nemzetgyűlés elnökének valamint Nguyen Thanh Phong, a Ho Si Minh-városi Népi Bizottság elnökének budapesti látogatásai. Baloghdi Tibor kiemelte a Ho Si Minh-városi Főkonzulátus gazdasági és kulturális szerepvállalását Dél-Vietnámban valamint felhívta a figyelmet a Főkonzulátuson a V4 Vízumközpont megnyitására.

A vietnámi fővendég, Le Thanh Liem, a Ho Si Minh-városi Népi Bizottság első elnök-helyettese nyitóbeszédében hangsúlyozta a két állam közötti kapcsolatok elmélyülését valamint Budapest és Ho Si Minh-város, mint testvérvárosok közötti együttműködés jelentőségét. Elnök-helyettes úr méltatta a Főkonzulátus aktív szerepvállalását Ho Si Minh-városban.

Az ünnepi műsor részeként Marika Stewart Hoffmann Ausztráliában élő színművésznő magyar népdalt adott elő. A fogadáson részt vevő vendégek elismerően nyilatkoztak a rendezvény színvonalas lebonyolításáról, amelyen a Törley helyi disztribútora által a jelenlévők a magyar pezsgőgyártás tradicionális termékeit is megismerhették.