2020. január 15-én került sor a Ho Si Minh-városi Népi Bizottság által a konzuli testület és a külföldi kereskedelmi képviseletek, legfontosabb gazdasági partnerek részére szervezett hagyományos holdújévi fogadásra.

Nguyen Thanh Phong, a Népi Bizottság elnöke beszédében ismertette a város 2019. évre vonatkozó eredményeit. HCM-város gazdasága az elmúlt négy évben 8% felett növekedett. A 2019-es előzetes GRDP becslés 8.32%. A városba érkező közvetlen működő tőkebefektetések tavaly elérték a 8,3 Mrd USD-t. Az új rekord az előző évinél 21,8%-kal magasabb. A külföldi beutazók száma szintén rekordot döntött 8,5 millió fő beutazóval, amely az egész Vietnámra vonatkozó adat 47%-a.

Phong elnök kifejtette, hogy a fenti eredmények és a város látványos fejlődése mögött a külföldi befektetők és partnerek bizalma és tevékenyége is áll. Különösen örvendetes az export dinamikájának megugrása, amely mutatja  a vietnámi, valamint a külföldi befektetők gyártóbázisainak nemzetközi versenyképességét. Ehhez mérten igyekeznek nemzetközi kapcsolataikat, ha lehet még intenzívebbé tenni, és számít minden nemzetközi partner együttműködésére.

A város kiemelt feladatai a lakosság életkörülményeinek javítása, az elmaradott tömegközlekedés fejlesztése, a súlyos légszennyezettség elleni intézkedések bevezetése, a csatornázás megoldása, a klíma változás okozta kihívások kezelése, valamint az emberi erőforrás fejlesztés.  2020-ban saját kezdeményezésre klímakonferenciát szerveznek az ASEAN térség legfontosabb városainak részvételével. A HCM-városi Külügyi Hivatal munkatársai számára szakmai és nyelvi képzéseket szerveznek a kapcsolattartás hatékonyabbá tétele érdekében. 

A konzuli testület nevében a doyen, Baloghdi Tibor főkonzul mondott köszöntő beszédet.