Főkonzuli köszöntő

Tisztelt Látogató!

A Magyarország és Vietnám között hosszú évtizedek óta fennálló kapcsolatok a Ho Si Minh-városi Főkonzulátus 2016. évi újranyitásával új, ígéretes fordulóponthoz érkeztek. Hazánk Vietnámra, mint délkelet-ázsiai hídfőállásra tekint. A közel 40 millió lakost számláló Dél-Vietnám, a Mekong-delta és Ho Si Minh-város csodálatos természeti öröksége, felfedezésre váró történelmi és építészeti műremekei mellett a régió a délkelet-ázsiai térség egyik legdinamikusabban fejlődő gazdasági központjává emelkedett. A Főkonzulátus a klasszikus konzuli tevékenységen túl összekötő kapocsként szolgál a két ország gazdasági szereplői között, hozzájárulva a kétoldalú kereskedelmi és új ágazati kapcsolatok kiépítéséhez valamint a meglévők további élénkítéséhez, mindezt a magyar külgazdasági és külkereskedelmi érdekek mentén.

Bízunk benne, hogy honlapunk által hatékony segítséget nyújthatunk állampolgárainknak, a Magyarország iránt érdeklődő látogatóknak a tájékozódásban.
A hozzánk forduló ügyfelek számára tájékoztatást és segítséget nyújtunk a konzuli, kulturális és oktatási ügyekben egyaránt. 

Lehőcz Gábor
főkonzul