Az EUDEL vietnámi képviseletének szervezésében az idei évben is megrendezésre került a Study in Europe elnevezésű oktatási kiállítás Ho Si Minh-városban. A korábbi évek hagyományaitól eltérően a 2018. szeptember 22-i vásárnak nem a Ho Si Minh-városi Társadalomtudományi Egyetem, hanem több Ho Si Minh-városi egyetem valamint a Tan Son Nhat Nemzetközi Repülőtér közelében található Grand Palace rendezvényközpont adott otthont.

A kiállítás célja az európai felsőoktatási intézmények által vietnámi hallgatók számára kínált ösztöndíj és tanulmányi lehetőségek bemutatása volt. A nemzeti standokon idén az alábbi államok felsőoktatási kínálatába nyerhettek betekintést a hallgatók: Belgium, Dánia, Egyesült Királyság, Finnország, Franciaország, Írország, Lengyelország, Magyarország, Németország, Spanyolország, Svédország és Olaszország. A közel 600 érdeklődőt vonzó kiállításon Magyarországot immár harmadik alkalommal a Főkonzulátus képviselte. Idén az Eötvös Loránd Tudományegyetem egy delegáltja is csatlakozott a magyar standhoz, aki az ELTE külföldi hallgatóknak szánt képzési programjait mutatta be.

A magyar standnál megjelent hallgatók leginkább a Stipendium Hungaricum keretében kínált alap- és mesterképzési szakok iránt érdeklődtek, a gazdasági, orvosi, egészségügyi, mérnöki, IT és pénzügyi képzésekre tapasztaltunk fokozott igényt a diákok részéről.

A Főkonzulátus vásáron való eredményes megjelenéséhez a Tempus Közalapítvány  a magyar felsőoktatási képzéseket és a Stipendium Hungaricum ösztöndíjprogramot bemutató információs brossúrákkal és promóciós ajándékokkal járult hozzá. A Közalapítvány kérésére az érdeklődők számára regisztrációs lehetőséget biztosítottunk.