Dr. Szél Ágoston, a SOTE rektora és dr. Pop Marcel, a SOTE nemzetközi kapcsolatok igazgatója 2018. március 21-24. között látogatást tettek Ho Si Minh-városban. Látogatásuk célja a korábbi együttműködések újraindítása, új kapcsolatok felvétele, valamint a HCM-városi egészségpolitikával, az orvosképzés sajátosságaival való ismerkedés volt. A delegáció programját a Főkonzulátus szervezte.

A Pham Ngoc Thach Orvostudományi Egyetemen a SOTE delegációját Pham Dang Dieu általános rektorhelyettes fogadta. A két egyetem között 2015-ben került sor a kapcsolatfelvételre, a PNT Egyetem korábbi rektorának budapesti látogatása során. Az akkor meghatározott együttműködési lehetőségek a következő 2 évben fognak beérni, amikor az Egyetem modern új kampusza felépül (oktatási tömb, laboratóriumok, oktatókórház), és ezzel párhuzamosan a képzés színvonala is megújul. A konkrét lehetőségek kidolgozását egyetemközötti együttműködésben kezdik el.  

A Ho Si Minh-városi Orvostudományi és Gyógyszerészeti Egyetemen Tran Diep Tuan rektor hangsúlyozta, hogy a 2012-ben aláírt egyetemközötti együttműködési megállapodás automatikusan meghosszabbításra került, és ez alapján a következő tanévtől készek valós együttműködéssel megtölteni.

A SOTE rektora kötetlen keretek között találkozott a SOTE-n végzett vietnámi orvosokkal, gyógyszerészekkel. Többen közülük már nyugdíjasok, de a mai napig gyógyítanak, vagy az egyetemen oktatnak.