Dr. Baloghdi Tibor főkonzul Dang Van Dai igazgató meghívására látogatást tett a Ho Si Minh-város 9. kerületében található Kelet Saigon Szakképző Iskolában. 

Az iskola mind a nehézipar, mind a könnyűipar részére képez szakmunkásokat, technikusokat, több mint 30 szakmában. A legjobb képességű hallgatók ipari főiskolán tanulhatnak tovább.

Az iskola hagyományosan a Japánba irányuló munkaerőexport egyik bázisa, a japán vállalatok 1-2 évre előre közlik a vezetéssel, hogy milyen szakmákban, milyen képzettségi szinttel vagy speciális tudással rendelkező fiatal munkaerőre van szükségük, amelyet az intézmény igyekszik kielégíteni. Az igazgató szerint érezhetően megugrott a képzett vietnámi munkaerő iránt az érdeklődés, Európa felé is szívesen nyitnának, ha a feltételek elfogadhatók.

A magyar-vietnámi szakképzési kapcsolatok helyzetére reagálva Dr. Baloghdi Tibor tájékoztatta az igazgatót a korábbi évtizedek ipari együttműködéséről, a magyarok által létesített műszaki főiskoláról, valamint a gyárakról, ipari üzemekről, amelyek túlnyomórészt az északi országrészben működtek.